LEJET STUEHUS

  • Dette emne er tomt.
Viser 1 svartråd
  • Forfatter
    Indlæg
    • #8924
      Anonym
      Gæst

      HEJ , ER DETTE DU SKRIVER HER OGSÅ GÆLDENDE FOR OS SOM I DETTE TILFÆLDE ER LEJERE AF ET STUEHUS ???
      Forbedring efter leje- og boligreguleringslov
      Kategori: “PRIVAT” boligsektor
      Remote Name: 212.130.49.213
      Date: 2000.08.01
      Time: 03:58:40

      Tekst
      Når man taler om “forbedring” i forbindelse med udlejningslejemål, handler det om arbejder på ejendommen, som forøger lejemålets brugsværdi. (I forhold til den brugsværdi lejer hidtil havde retskrav på).

      Eksempelvis er det normalt en forbedring, hvis en lejlighed uden eget bad får installeret et bad.

      Arbejder som hører ind under udlejers vedligeholdelsespligt, og arbejder som ikke giver lejligheden en forøget brugsværdi, kan ikke lovligt give forbedringslejeforhøjelser efter lejeloven og boligreguleringsloven.

      (Noget bagvendt og selvmodsigende, kan vedligeholdelsesarbejder imidlertid godt give huslejeforhøjelser i forbindelse med arbejder, der udføres efter byfornyelsesloven. Så pas på med det.)

      For-varsling

      Før der overhovedet sættes arbejder i gang i din lejlighed, skal du normalt have et skriftligt varsel. Et for-varsel, der skal oplyse om arbejdets art og omfang. (Dette gælder dog ikke, hvis der udelukkende er tale om uopsættelige reparationer – sprungne vandrør, stoppede faldstammer o.lign..)

      For små-arbejder, hvor arbejdet ikke vil genere noget videre, skal du have fået varslet senest 6 uger før arbejdet går i gang.

      For større forbedringer, hvor arbejdet er til gene for beboerne, skal du have fået varslet senest 3 måneder, før arbejdet går i gang.

      Hvis der ikke for-varsles på denne måde, har udlejeren og håndværkerne ikke adgang til dit lejemål, og du kan nægte dem adgang. Hvis de alligevel tiltvinger sig adgang, er der tale om indbrud, og du kan kræve dem fjernet af politiet.

      Med hensyn til lejeforhøjelser på grund af forbedringer, så kan lejen tidligst forhøjes, når arbejdet er helt færdigt, og som nævnt kun efter at forhøjelsen er korrekt varslet med 3 måneders frist til ikrafttræden osv..

      Formelle krav til for-varslingen

      Selve lejeforhøjelsen skal varsles efter de regler, der er beskrevet i opslaget lejeforhøjelse, afsnittet varsling, og med hensyn til for-varslet af forbedringen gælder følgende:

      Hvis lejeforhøjelsen sammenlagt med eventuelt andre forbedringsforhøjelser gennem de sidste 3 år bliver mere end 641 kr. pr. m2, så skal der i varslet også stå:
      * At du har ret til at gøre skriftlig indsigelse inden 6 uger, hvis du helt eller delvist er uenig i, at forbedringen skal gennemføres, som den er forvarslet.
      * En foreløbig beregning af, hvor meget lejen vil stige som følge af forbedringen.

      Hvis forhøjelsen, sammenlagt med andre forbedrings-lejeforhøjelser gennem de sidste 3 år, bliver over 1271 kr. pr m2 pr. år, så skal udlejeren i varslet også fortælle, at du har ret til en anden lejlighed, hvis du forlanger det inden 6 uger.
      Denne erstatningslejlighed skal svare til din gamle lejlighed: Have nogenlunde samme husleje, størrelse og beliggenhed, som den gamle lejlighed (inden forbedringen).
      Kræver du på denne måde en erstatningslejlighed indenfor de 6 uger, så må udlejeren ikke sætte forbedringen i gang, før hun/han har fundet en sådan lejlighed til dig.

      Mangler ved varslerne

      Hvis varslet ikke opfylder punkt 2 ovenfor, men dog opfylder punkt 1, vil udlejeren ikke lovligt kunne kræve en lejeforhøjelse på mere end de 1271 kr. pr m2.

      Hvis varslet ikke opfylder punkt 1 ovenfor, vil udlejeren ikke lovligt kunne kræve en lejeforhøjelse på mere end de 641 kr. pr m2.

      Indsigelse

      Hvis mindst 1/4 af lejerne gør indsigelse mod forbedringen indenfor 6-ugers fristen, som nævnt ovenfor i pkt. 1, så kan udlejeren kun sætte arbejdet i gang, hvis huslejenævnet godkender forbedringen.

      Hvis udlejeren i sådanne tilfælde ikke sender sagen i huslejenævnet senest 12 uger efter varslingstidspunktet, så bortfalder forbedringen automatisk. Hvis den gennemføres på trods heraf, vil udlejeren højst kunne kræve en forhøjelse på de 641 kr. pr m2; i visse tilfælde kan forhøjelsen helt bortfalde.

      Hvis udlejer ikke har ejet ejendommen i mindst 3 år, og hvis mindst halvdelen af lejerne skriftligt kræver det, skal huslejenævnet helt afvise forbedringen, indtil udlejer har ejet ejendommen i 5 år.

      Aftaler

      Generelt vil vi kraftigt fraråde, at man indgår aftaler med udlejer om moderniseringer. Kontakt under alle omstændigheder først den lokale lejerforening.

      ——————————————————————————–

      1) Det er de sammenlagte forbedringslejeforhøjelser gennem de seneste tre år, der ikke må overstige de anførte maksimumbeløb på henholdsvis 64 kr. og 127 kr. pr. m2. Beløbsgrænserne justeres hvert år pr. 1. januar udfra pristallet.

      ——————————————————————————–

      Senest opdateret: 13. March 2008

    • #8925
      Anonym
      Gæst

      Desværre er et udlejet stuehus ikke omfattet (fuldt ud) af boligreguleringslovens bestemmelser, – som nævnt i opslaget “særregler”
      http://www.dklf.dk/rettigheder/_rettigheder/000000b2.htm

      Jeg vil kraftigt anbefale jer at henvende jer med de aktuelle spørgsmål til en lokal lejerforening: http://www.dklf.dk/DL/LFindex.htm

Viser 1 svartråd

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.