Forskellige huslejer

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #20087
   annalindhard
   Deltager

   Hej.

   Vi bor i et rækkehus på en lukket vej, hvor boligerne er udlejet af samme udlejningsfirma. Alle boligerne er samme størrelse. Vi har desværre fundet ud af, at vi ikke betaler det samme i husleje, som vores naboer gør. Bl.a. blev huset overfor os (nøjagtig samme størrelse og model) fraflyttet, og huslejen blev sat ned, så den virkede mere attraktiv. Kan udlejningsfirmaet godt opkræve flere forskellige huslejer, når det er nøjagtig samme lejemål, vi bor til leje i? Vi snakker en forskel på ihvertfald +400.

  • #20092
   Jakob Lindberg
   Moderator

   Der gælder forskellige regler – alt efter hvilken type bolig, man bor I. Der er desværre også forskel på reglerne fra kommune til kommune Hvis I bor i en såkaldt reguleret kommune, er I omfattet af lejelovens § 22., som lyder således:

   “Ved lejeaftalens indgåelse kan der ikke aftales en leje eller lejevilkår, der efter en samlet bedømmelse er mere byrdefulde for lejeren end de vilkår, der gælder for andre lejere i ejendommen.”

   I dette tilfælde har jeres udlejer brudt loven og I vil sandsynligvis kunne få lejen nedsat ved at klage til huslejenævnet. Desværre gælder denne regel ikke i såkaldte uregulerede kommuner. Dem findes der mange af, særligt i Jylland. Det har også betydning, hvor mange lejligheder der er i den ejendom, hvor I bor.
   I bør derfor melde jer ind i en lejerforening og få konkret bistand i sagen

Viser 1 svartråd

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.