At få en baby i en lejlighed der er “fyldt op”.

Forsvar den omkostningsbestemte husleje! Forums Lejerbrevkassen At få en baby i en lejlighed der er “fyldt op”.

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #19975
   Frede
   Deltager

   Hej

   Vi bor i en 4v lejlighed hvor vi bor 4 personer sammen. Vores udlejere skriver i kontrakten at “Der må ikke bo flere personer i lejligheden end der er beboelsesrum.”
   Umiddelbart forstår jeg det som om at vi kan bo 4 personer i lejligheden hvilket vil sige vi er fyldt op…

   Hvis nu det var sådan at der kom en baby med på banen, ville han/hun så tælle bare som en til person? eller er der nogle specielle regler angående familie forøgelse?

   Mvh
   Frederik

  • #19979

   Tak for dit spørgsmål.

   Der er forskellige regler for hvor mange personer pr. beboelsesrum, der må bo i et lejemål. Det afhænger af om den kommune lejemålet ligger i var omfattet af den tidliger boligreguleringslov, den nuværende lov om boligforhold, §§ 13-14.

   Udgangspunktet efter (den tidligere) boligreguleringsloven er at der ikke i et lejemål må bo mere end 2 personer pr. beboelsesrum. Dette er ufravigeligt ved aftale.

   Udgangspunktet efter (den tidligere) lejeloven er at antallet af personer pr. beboelsesrum kan aftales, i lejeaftalen.

   Jeg kan derfor ikke give dig et klart svar, men kontakt en lokal lejerforening for at få at vide hvilke regler der gælder for dit lejemål.

   Angående dit spørgsmål om familieforøgelse. Antallet af lejer pr. beboelsesrum er på tidspunktet for lejeaftalens indgåelse, eventuelle børn der kommer til husstanden i lejeperioden, tæller dog ikke med.

   Venlig hilsen
   Martin G. Laursen
   Sagsbehandler

Viser 1 svartråd

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.