Skærp kravene til gennemgribende forbedringer !

Udtalelse fra Danmarks Lejerforeningers landsmøde den 30. oktober i Lohals

 

Af Bodil Kjærum, formand for Danmarks Lejerforeninger

 

Boligreguleringslovens § 5, stk. 2 er en omstridt bestemmelse, der skaber mange tvister i retssystemet. Ifølge bestemmelsen kan en udlejer næsten helt frit forhøje lejen i lejemål, der er ”gennemgribende forbedret”. 
Selv om disse lejemål opfylder kravet til en gennemgribende forbedring efter Boligreguleringsloven, er de fleste af dem i en energimæssig ringe stand. Danmarks Lejerforeninger arbejder for, at § 5 stk. 2 kun kommer til at omfatte de få lejemål, der ved en gennemgribende forbedring kan bringes til energimæssigt at opfylde fuld A-klassificering samt øvrige nutidige krav til beboelse.
Alle de gamle ejendomme, som ikke kan opfylde – og aldrig kommer til at opfylde – dette bygningsreglement, skal fortsat være omfattet af den almindelige huslejeregulering.

 

Se artiklen: Flere skadelige 5-2 moderniseringer:

http://dklf.dk/artikler/flere-skadelige-5-2-moderniseringer/

Om Jakob Lindberg

Født i 1949. Uddannet sociolog ved Københavns Universitet. Har været aktiv i lejerbevægelsen siden 1974. Lejerrepræsentant i flere huslejenævn. Boligdommer. Formand for Køge Lejerforening. Organisatorisk sekretær i Danmarks Lejerforeninger