Vandskader og Huslejenedsættelse i en periode

Forsvar den omkostningsbestemte husleje! Forums Lejerbrevkassen Vandskader og Huslejenedsættelse i en periode

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #19721
   AH
   Deltager

   Vi bor til leje i en to vær lejlighed. Har boet her i alt ca. 15 år. Det sidste år har der været vandskade to gange i badeværelset og tre gange i køkkenet. Det kommer fra øvre etage og i badeværelset drypper det gennem loftet og i køkkenet drypper det fra overskabene og ned ad væggen. Boligforening tager let på sagen og første gang, da der vandskade i køkken gik der en måned før det blev lavet. Anden gang da der var vandskade i køkken og bad på samme tid, gik der ca 14 dage. DEn her gang hvor der er vandskade i køkken og bad, er der indtil nu gået en uge. Vi ved ikke hvornår det bliver lavet.

   Spørgsmål: Vi mener, vi burde få huslejenedsættelse for to mdr. i løbet af det sidste år. Kan man det? Og hvordan søger man?

   -AH

  • #19744
   Jakob Lindberg
   Moderator

   Efter almenlejelovens § 18 stk 2 har en lejer krav på forholdsmæssigt nedslag i lejen, så længe en mangel nedsætter det lejedes værdi for lejeren. I kan derfor godt stille et sådant krav til boligforeningen. Sandsynligvis vil de afvise at betale. Derefter skal I stævne boligforeningen for boligretten, hvis I vil tvinge dem til at betale, og det bliver derfor op til dommerne at bestemme nedslagets størrelse.

   Desværre er domstolene meget tilbageholdende med at dømme udlejerne til at betale store beløb. Man vil sjældent få mere end 500 kr i nedslag pr måned. Det vil formentlig kun kunne betale sig for jer, hvis I enten får fri proces fra staten eller forsikringsdækning uden at skulle betale selvrisiko.

   Hvis vandskaderne fortsætter er det en anden sag. Så kan det medføre skimmelsvampangreb med sygdomsproblemer, ødelæggelse af indbo osv. I så tilfælde skal I klage til kommunalbestyrelsen,
   Gå til en lokal lejerforening og få råd i sagen.

   Med venlig hilsen, Jakob Lindberg

Viser 1 svartråd

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.