Skybrud

Tagget: 

Viser 1 svartråd
  • Forfatter
    Indlæg
    • #19488
      Milla
      Deltager

      Hej,

      Jeg bor i en privat udlejningsejendom med altaner. Altanerne er ikke påført lejekontrakten. Er det udlejers eller lejers forsikringsselskab, der træder i kraft ved skybrud ? Er det udlejer eller ejer, der har den almindelige vedligeholdelsespligt ?
      Ved besvarelse af de første 2 spørgsmål, gør det samme sig så gældende ved skybrud ved åbent/lukket vindue ?
      Ved besvarelse af de første 3 spørgsmål, gør det samme sig så gældende ved skybrud i kælderrum, hvad enten kælderrummet er nævnt eller ikke nævnt i lejekontrakten ?

    • #19524

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg beklager svartiden.

      Svar på spørgsmål altan: Hvis der er altaner og andet ikke er nævnt i lejeaftalen, hører disse som udgangspunkt under udlejers pligt til ydre vedligeholdelse. Skader på altanerne skal derfor udbedres af udlejer og skader som følge af manglende vedligeholdelse også betales af udlejer. Har du en sådan skade, kan du anmelde den til dit eget forsikringsselskab der så måske vil dække skaden og herefter søge sig dækket hos udlejer.

      Svar på spørgsmål om vindue: Hvis der trænger vand ind af et åbent vindue ved skybrud, er det som udgangspunkt lejer, der jo har ladet vinduet stå åbent, der er ansvarlig for eventuelle skader på det lejede. Hvis der ved et skybrug trænger vand ind af et lukket vindue, er der som udgangspunkt tale om en mangel ved vinduet som udlejer skal udbedre. Det samme gælder skader som følge af vandindtrængen, i begge tilfælde skal skader på det lejede straks meddeles skriftligt til udlejer.

      Svar på spørgsmål om kælderrum: Det er som udgangspunkt udlejer der er ansvarlig for at lejers ejendele ikke lider skade når disse opbevares i ejendommens kælder- eller loftrum, som stilles til rådighed af udlejer. Hvis det ikke fremgår af lejeaftalen at denne også omfatter lejers adgang til at bruge et kælderrum, er udlejer kun erstatningsansvarlig for skader på lejers ejendele hvis lejer kan bevise at parterne har aftalt at lejer kan bruge kælderrummet.
      En mundtlig aftale er jo lige så gyldig som en skriftlig, men det er jo noget sværere at bevise at aftalen er indgået, men er der f.eks. bygget kælderrum til flere lejeren, eller lejeren har brugt kælderrummet i årevis med udlejers vidende, så peger det mod at en mundtlig aftale foreligger.

      Venlig hilsen
      Martin G. Laursen
      Sagsbehandler

Viser 1 svartråd

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.