Lovkrav jf. redningsåbninger i etageboliger

Genopretningen af boligpolitikken skal fortsætte Forums Lejerbrevkassen Lovkrav jf. redningsåbninger i etageboliger

 • Oprettet af
  Emne
 • #19891
  L1926
  Deltager

  Kære Danmarks Lejerforening,

  Vi kontakter jer ifm. reglerne for vinduespartier/døre i vores lejemål på Martinsvej 1, 1926 Frederiksberg C.

  Lejlighedskomplekset er et nybyggeri fra februar 2022. Vores lejlighed består af fire værelser, hvoraf tre benyttes som soveværelser. Vi var til fremvisning på lejligheden før den var helt færdigbygget, hvorfor man hurtigt overser forskellige problematikker, men da vi flytter ind, finder vi ud af, at to ud af de tre soveværelser ikke indeholder oplukkelige vinduer. Der er et gulv til loft vindue, se vedhæftet billede, men ingen mulige flugtveje.

  Jf. bygningsreglementet nævnes det, at der skal være minimum én redningsåbning direkte til det fri i hvert beboelsesrum og fra køkkenet. Hvis der kun er én dør til rummet – og ingen redningsåbning – kan en brand i det rum, som døren fører ud til, betyde risiko for, at man brænder inde.

  Grundet begge vores værelser føres ud til et åbent entré- og køkkenalrum område, vil det såfremt der bliver brand i denne del af lejligheden, ikke være muligt at komme ud fra nogen af værelserne. Det er her vores bekymring opstår. Opfylder vores lejlighed brandkravene ifm. redningsåbninger på de to værelser, uden adgang til det fri?

  Tak for deres tid. Vi ser frem til at høre frem dem,

  Mvh.
  Louise

  Lejlighedstype og kommune
  Privat byggeri
  1926

Du skal være logget ind for at svare på dette emne.