Kan lejer bestemme hvem der kommer i hus/have?

Om sitet Forums Lejerbrevkassen Kan lejer bestemme hvem der kommer i hus/have?

Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Jakob Lindberg 5 måneder, 4 uger siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #18831

  Berit
  Participant

  Vi har store problemer med udlejers far, der har kommet og gået på gården som vi lejer nu.
  Gården er gennem 5 generationer ejet af samme familie – og sønnen, der ejer den nu, har aldrig boet på den, som voksen, men købte den af sin far for 1,5 år siden – generationsskifte. Herefter har faderen kommet jvl på gården og passet den
  Da vi lejede gården sagde vi at han blot kunne komme og se til tingene, da vi godt forstod det kunne være svært at “undvære” et sted man har boet hele sit liv, så for at det ikke skulle være fra den ene dag til den anden, accepterede vi at han kom og hjalp med have og selvf. passede de bygninger, vi ikke lejer.
  Vi har lejet hovedhus og garage
  Men faderen endte med at komme HVER dag – også i weekender og gik bare ind i haven, så vi aldrig vidste hvornår vi var alene eller ej. Vi måtte tilsidst lave aftale med udlejer om bestemte dagen faderen kunne komme – men det overholdt han slet ikke.
  Desuden greb vi ham i, flere gange at tage vores ting og komme i hans bil, og én gang måtte vi ringe hjem til ham og bede ham komme tilbage med en speciel forlængerledning, som han lige havde lånt med hjem uden at spørge.
  Vi står i lejekontrakten, som dem der skal passe haven – hvis vi ikke gør det, står der at udlejer på vores regning kan sætte en havemand på – men faderen vil hele tiden komme og slå græs, klippe træer og buske – og desuden hentede han AL frugt og grønt der kom på træer og buske – KAN HAN BARE DET ?
  På et tidspkt. fik vi lukket for el – da vi ikke havde fået nogen regninger at betale efter, og vi havde rykket for dem – det viste sig, så at posten åbenbart var forsvundet fra vores postkasse, som faderen også havde adgang til – ligesom flere af mine bankpapirer var forsvundet fra posten.
  Vi satte ny lås i postkassen, og siden har vi modtaget vores post. vi kan jo ikke bevise det er faderen der har taget posten, bortset fra at han lige pludselig kendte til mine personlige økonomiske forhold… han er meget ubehagelig og truer os med alt muligt og beskylder OS for at stjæle fra ham ! (vi tror han er ved at blive dement, på den ubehagelige måde – han fortæller også os alt muligt ubehageligt om sønnen/udlejer – bl.a at han ikke har betalt ham for gården, så om lidt ejer han den igen og så smider han os ud (det passer ikke, der er sket et lovligt ejerskifte)…)
  flere af naboerne har fortalt at han har politianmeldt dem flere gange, da han boede på gården – bl.a. for at spilde jord midt under høsten, på “hans vejstykke”, (det er komm. vej) gå med heste på græsrabat op til hans jord, unge der er kørt for hurtigt på knallert forbi hans indkørsel og lign. ting.
  UDLEJER undskylder mange gange og ham har vi ellers et godt forhold til, og vi forsøger at få tingene til at køre nogenlunde som aftalt, bortset fra at intet af det vi har aftalt udlejer skal lave, er blevet lavet siden vi flyttede ind for 10 mdr. siden –
  Men nu har vi sagt, at hvis faderen viser sig igen, vil vi politanmelde ham for chikane – det sidste han gjorde var, at ringe til elselskabet og spørge til min el-konto og få alle mulige oplysninger, som el-selskabet så siden har undskyldt mange gange de kom til at oplyse ham om. DA fik vi simpelthen nok !
  Men hvordan står vi egentlig ? Sønnen, som er udlejer, vil gerne have at hans far vedligeholder gårdens bygninger – bl.a. skal der ske noget “rotte-inspektion” i halm- og kornlade – og så skal han rende rundt på gården og sætte fælder osv op.
  Men vi kan simpelthen ikke tage at han skal rende rundt i haven igen, og vi føler os virkelig sat i en dårlig situation – vi føler os meget krænkede over hans opførsel, og vi har lyst til at politianmelde ham, men vi synes også det er synd for udlejer. Samtidig forstår udlejer ikke helt at hans far virkelig har gjort alle de ting han har – men el-selskabet har f.eks. selv oplyst udlejer om at faderen ringede til dem – så han bliver ved at sige, om ikke lige hans far kan komme og lave “dit og dat” – simpelthen fordi han ikke kan sige nej til faderen, der garanteret insisterer på at ville komme på gården.

  Hvordan er vores situation ? kan vi sige at vi ikke vil se faderen dér ?

  Mvh Berit

  Lejlighedstype og kommune
  Privat byggeri
  Stevns
 • #18855

  Jakob Lindberg
  Moderator

  I har ret til privatliv – ingen tvivl om det. I har ret til at formene både udlejeren, hans far og alle mulige andre adgang til det hus I har lejet og til haven.
  I kan ikke formene udlejeren adgang til staldbygninger og lignende, da de ikke er en del af jeres lejemål. Som udgangspunkt kan en udlejer bestemme, hvem der skal komme på hans del af ejendommen. Dette er ikke reguleret af lejeloven.
  Men med udlejerens fars adfærd er vi ovre i straffeloven (ulovlig indtrængen, tyveri og lign.) og det er en sag for politiet. Så I gør det helt rigtige ved at anmelde ham til politiet.

  Jeg er formand for Køge Lejerforening, som også hjælper lejere i Stevns kommune. I er velkommen til at kontakte mig på 56 63 11 90, såfremt I har brug for mere rådgivning. Vi har åbent pr telefon hver mandag mellem 16 og 19. Se også vores kontaktinformation under “Lejerforeninger”

  Med venlig hilsen, Jakob Lindberg

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.