Indvendig vedligeholdelse

Om sitet Forums Lejerbrevkassen Indvendig vedligeholdelse

Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Jakob Lindberg 3 måneder, 3 uger siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #18822

  HeleneD
  Participant

  Jeg flytter ind lejlighed hos en privat 1. april, og I lejekontrakten står der:

  “Lejer star for den indvendige vedligeholdelse. Komfur og køleskab vedligeholdes af lejer, og det er ligeledes lejer der står for eventuel fornyelse/udskiftning af køleskab og komfur”.

  Jeg har så spurgt udlejer om det var muligt at få ind I kontrakten at hvis jeg udskifter=betaler nyt komfur/køleskab så er det mit ved fraflytning eller udlejer kan købe det af mig til værdien på det tidspunkt hvor jeg flytter. (Lejemålet er tidsbegrænset til 2 år)

  Jeg har så fået dette svar:

  Enten bibeholdes den nuværende formulering vedr. komfur og køleskab – der juridisk holder ellers indskrives:
  Lejer står for den indvendige vedligeholdelse. Køleskab og komfur tilhører udlejer og lånes og vedligeholdes af lejer og det er ligeledes lejer der står for fornyelse/udskiftning af køleskab og komfur. I tilfælde af udskiftning af køleskab og/eller komfur, kan det nyerhvervede køleskab / komfur medtages af lejer ved fraflytning. Det nuværende komfur/køleskab må ikke smides ud og lejer bekoster genetablering af disse ved fraflytning.
  Der foretages i denne forbindelse en huslejeforøgelse på 300kr. pr. mdr.

  Er dette fair ? Jeg føler lidt at jeg hvis jeg ikke accepterer oprindelig lejekontrakt, så kommer jeg både til at betale for Nye hvidevarer, re-etablering af de gamle når jeg flytter og får ovenikøbet en huslejestigning ??

  Lejlighedstype og kommune
  Privat byggeri
  Lyngby Taarbæk
 • #18828

  Jakob Lindberg
  Moderator

  Hej Helene

  Nej – Udlejers forslag er ikke fair.
  Uanset, hvad der står i din kontrakt, er det ugyldigt at påtvinge en lejer vedligeholdelse og fornyelse af hårde hvidevarer, jf Lejeloven § 19 og § 24

  I § 19, stk. 1, står der at det er udlejer der skal stå for al vedligeholdelse
  § 24 Stk. 2. står:
  Reglen i § 19, stk. 1, kan ikke fraviges til skade for lejeren, for så vidt angår anden vedligeholdelse end indvendig vedligeholdelse, i ejendomme, hvor reglerne i kapitel II-IV i lov om midlertidig regulering af boligforholdene finder anvendelse. Det kan dog aftales, at lejeren skal vedligeholde den have, som indgår i det lejede.

  Fornyelse og vedligeholdelse af hårde hvidevarer hører ikke ind under indvendig vedligeholdelse.

  Noget kunne tyde på, at din udlejer ikke kender reglerne. Måske betaler du for meget i husleje. Jeg vil derfor anbefale dig, at du melder dig ind i Amager Lejerforening, som er den nærmeste lejerforening under Danmarks Lejerforeninger

  Amager Lejerforening
  Amager Fælledvej 4, butikken
  2300 København S
  Tlf. 32955492 • 32955498

  Åbningstid: Tirsdag og torsdag kl. 15.30 – 17.30

  med venlig hilsen,

  Jakob Lindberg

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.