Hvilken type af erhverv er tilladt?

Om sitet Forums Lejerbrevkassen Hvilken type af erhverv er tilladt?

Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Jakob Lindberg 2 måneder, 2 uger siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #18818

  Protto
  Participant

  Vi bor i en etageejendom: stuen, første og anden sal er benyttet til erhverv og fra og med tredje sal op er der beboelse. For nylig fik vi en ny nabo på 4. sal som driver en slags butik fra sin lejlighed, og delvis i et uvist omfang tøjproduktion, da vi godt kan høre tunge symaskiner kører en gang i mellem.

  Det ser ud som om dette er sket med udlejerens accept og godkendelse. Udlejeren har ikke været interesseret i en dialog omkring problemet, efter to henvendelser. (Muligvis fordi der ikke var andre der vil betale den høje husleje, efter renovering af lejligheden. Ligeledes var der gået ca. 6 måneder til, før der blev fundet en lejer til den.)

  I nogle beboelseslejlighederne har vi før erfaret, at nogle naboer har haft en virksomhed i deres lejligheder, men det var mest som en virksomhedsadresse, uden kundebesøg eller salg, eller produktion.

  Mit spørgsmål er derfor: Kan udlejeren tillade en virksomhed med salg og produktion i beboelseslejemål? (jeg mener der er ca. 40-50 % erhvervsanvendelse i lejemålet, hvis ikke mere.)

  Jeg mener dette er en skråplan, for det ender med endnu højere husleje for rigtig mange gamle ejendomme. Det er klart at fleste erhverv folk er villige til at betale de høje husleje når de kan undgå omkostningerne ved at leje en rigtig butik, som er enorm høje i forvejen i større byer.

  Med venlig hilsen.

  Lejlighedstype og kommune
  Privat byggeri
  København
 • #18827

  Jakob Lindberg
  Moderator

  Hej Protto

  Først vil jeg beklage den lange svartid

  Jeg kan ikke besvare dit spørgsmål endeligt. Men her er et tip.
  Gå ind i ois.dk, find din ejendom og se om lejemålet med systuen er et rent beboelseslejemål eller blandet beboelse/erhverv.
  Hvis det er et beboelseslejemål accepterer de fleste kommune at der udøves ikke-støjende erhvervsvirksomhed, som f.eks konsulentarbejde, bogholderi og lignende – men ikke støjende erhverv.
  Du kan klage til miljømyndigheden i Københavns Kommune.

  Jeg vil anbefale dig at melde dig ind i Amager Lejerforening og få tjekket dit lejemål. 90 % af alle lejere i privat udlejning betaler for meget i husleje

  Amager Lejerforening
  Amager Fælledvej 4, butikken
  2300 København S
  Tlf. 32955492 • 32955498

  Åbningstid: Tirsdag og torsdag kl. 15.30 – 17.30

  Med venlig hilsen,

  Jakob Lindberg

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.