Huslejeregulering ved byfornyelse?

Startside Forums Lejerbrevkassen Huslejeregulering ved byfornyelse?

Tagget: 

Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Jakob Lindberg 11 måneder, 1 uge siden.

 • Oprettet af
  Emne
 • #19011

  S.ENGEL
  Deltager

  Hej.

  Jeg bor i et gammelt lejlighedskompleks (opført i 1909 og ombygget i 1996). Overfør lejlighedskomplekset har der tidligere ligget en 2 etagers bygning, som netop er blevet revet ned og opkøbt med henblik på at bygge dagligvarebutik, samt otte lejligheder. Det betyder at bygningen overfor bygges i 4 etager og tager al udsigt fra min lejlighed. Derudover har bygherrerne været igang med byggeprojektet siden Januar og udløser en del støjgener.

  Kan der være noget for mig at hente i forhold til en huslejenedsættelse/regulering, når nu jeg mister min meget smukke udsigt?

  Vh S.Engel

  Lejlighedstype og kommune
  Privat byggeri
  Aarhus
 • Forfatter
  Svar
 • #19024

  Jakob Lindberg
  Moderator

  Hej S. Engel
  Hvis ejeren af den nye bygning har overholdt lokalplanen og andre bygningsmæssige forskrifter, er der ikke noget at gøre. Man kan ikke kræve huslejenedsættelse efter boligreguleringsloven, fordi man mister sin udsigt. Udsigt og andre “herlighedsværdier” har ingen betydning for huslejens størrelse.
  Men derfor kan din husleje godt være forkert beregnet. Meld dig ind i Randers Lejerforening og få rådgivning. Konktaktoplysninger finder du under Lejerforeninger.
  Med venlig hilsen, Jakob Lindberg

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.