Forbrugsopgørelse og graddage

 • Oprettet af
  Emne
 • #19844
  Hr.Nielsen
  Deltager

  Min kæreste og jeg fraflyttede et lejemål medio oktober og afleverede nøglerne primo november. Eftersom vores opsigelsesperiode var uafsluttet, hæftede vi endnu for lejemålet i yderligere to måneder. Udlejer fandt dog en ny lejer medio december.

  Vi har nu fået en forbrugsopgørelse, hvori vores forbrug er udregnet på baggrund af graddage (det har selskabet bekræftet). Forbrugsperioden hedder 1. april – 15. december.

  Min kæreste og jeg er meget sparsommelige med varmen. I forbrugsperioden har vi slet ikke haft radiatorerne tændt. Oktober var varmere end sædvanlig og nov-december boede vi der slet ikke, og vi efterlod radiatorerne slukkede. Vi kan ikke dokumentere dette. Vi har dog altid fået ~1.750-3.000kr tilbage ved tidligere opgørelser.

  Det koster os altså dyrt, at man har valgt at udregne vores forbrug på baggrund af graddage. Vi står til at skulle efterbetale >1.000kr.

  På forbrugsopgørelse skriver selskabet:

  “Har det ikke været muligt at foretage en aflæsning ved fraflytning, er forbruget beregnet i henhold til graddage sat i forhold til de antal dage du hæfter for lejemålet”.

  Hverken udlejer eller det selskab, der leverer varmen, har forsøgt at kontakte os angående varmeaflæsning.

  Mit spørgsmål er derfor: Kan jeg bestride, at det ikke har været muligt at foretage en aflæsning?

  For det første har de slet ikke forsøgt.

  For det andet har udlejer fået lejemål og nøgler overdraget to måneder inden udgangen af opsigelsesperioden. Det burde da have været en simpel sag at arrangere en aflæsning i perioden.

  Lejlighedstype og kommune
  Privat byggeri
  Slagelse
  • Dette emne blev ændret 3 uger, 4 dage siden af Hr.Nielsen.

Du skal være logget ind for at svare på dette emne.