Ekstra regning på el-varme som ikke er anført i kontrakt

Om sitet Forums Lejerbrevkassen Ekstra regning på el-varme som ikke er anført i kontrakt

Tagget: 

Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Jakob Lindberg 10 måneder, 2 uger siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #18640

  ellegaard
  Participant

  Hej.
  Vi bor i en ny renoveret lejlighed, hvor udlejer ikke har oplyst at badeværelset er opvarmet med EL-varme, og i lejekontrakten står der kun fjernvarme. Vi har så fået en ekstraregning på ca. 4500 kr. for 1 år pga. el-gulvvarmen, er det muligt at gøre noget ved dette?

  Mvh. Lasse

  Lejlighedstype og kommune
 • #18647

  Jakob Lindberg
  Moderator

  Jeg går ud fra, at I har direkte afregning af elektricitetsforbruget over for elselskabet. I den situation vil I normalt selv være ansvarlige for jeres forbrug.
  Det er muligt, at i gennem en retssag kan få medhold i, at udlejer skal betale hele eller dele af forbruget, fordi han ikke har informeret jer om at badeværelset er opvarmet ved gulvvarme. Spørgsmålet er om “mangel på information” kan sidestilles med “mangler ved lejemålet”.
  Hvis der ikke er mulighed for at slå elvarmen fra vil jeg tro, at det falder ind under mangelsbegrebet i lejelovens § 11, Se nedenfor.
  I har brug for en lejeretskyndig advokat. Gå til den lokale lejerforening og få råd om valg af advokat.

  Uddrag af lejeloven

  § 11. Er det lejede ikke ved overtagelsen og under lejeforholdets bestående i den stand, som lejeren efter retsforholdet mellem ham og udlejeren kan kræve, og afhjælper udlejeren ikke straks mangelen efter påkrav derom, kan lejeren selv afhjælpe den for udlejerens regning. Vedrører mangelen det lejedes forsyning med lys, gas, varme, kulde el. lign., kan lejeren ved fogdens bistand skaffe sig adgang til ejendommens installationer for at afhjælpe mangelen. 1. og 2. pkt. finder tilsvarende anvendelse, hvis udlejeren uberettiget har afbrudt det lejedes forsyning med lys, gas, varme, kulde el. lign.
  Stk. 2. Lejeren kan kræve et forholdsmæssigt afslag i lejen, så længe en mangel forringer det lejedes værdi for lejeren.

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.