Efterkrævning fra udlejer

Velkommen Forums Lejerbrevkassen Efterkrævning fra udlejer

 • Oprettet af
  Emne
 • #19641
  RasmusBuchmann
  Deltager

  Hej brevkassen,

  Min kæreste og jeg flyttede pr d. 1. februar 2020 fra vores daværende lejlighed og nu lidt over et år efterfølgende har vi fået en efterkrævning på ca. 4000kr, da de har haft lavet et fejl i regnskabet som dækkede bl.a. vores depositum og forudbetalt leje samt forbrug af maler til renovering af lejligheden, da vi flytter fra den. De siger selv at sagen er afsluttet og derfor kan vi ikke betale via betalingsservice.
  Spørgsmålet er bare om de har ret til at kræve så mange penge for en fejl, som de selv har lavet? Det skal lige tilføjes at vi på intet tidspunkt har haft noget med de penge at gøre, da vi først ser beregningen efter, at maleren har gjort sit arbejde og tilføjet hans forbrug.

  Mvh,
  Rasmus

  Lejlighedstype og kommune
  Alment byggeri
  Næstved
Viser 0 svartråde
 • Forfatter
  Svar
  • #19663
   Jakob Lindberg
   Moderator

   Boligselskabet kan ikke kræve efterbetaling med mindre der gør sig helt specielle omstændigheder gældende. Det fremgår af følgende regel i Bekendtgørelse om vedligeholdelse og istandsættelse af almene boliger, § 15, stk 3, hvor der står.. “Den endelige opgørelse skal tilsendes lejeren uden unødig forsinkelse.”
   I følge domstolenes praksis foreligger der “unødig forsinkelse”, såfremt der er gået mere end 1 måned mellem tidspunktet for modtagelsen af den sidste håndværkerregning og fremsendelse af den endelige opgørelse til den fraflyttende lejer.
   I jeres tilfælde er der gået over 1 år.
   Lad være med at betale noget. Hvis der alligevel bliver problemer, kan I melde jer ind i Køge Lejerforening og få bistand.

   Med venlig hilsen,
   Jakob Lindberg

Viser 0 svartråde

Du skal være logget ind for at svare på dette emne.