Dårlig Stand

 • Dette emne er tomt.
Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #9331
   Anonym
   Gæst

   Hej,
   Min kæreste og jeg flyttede i en lejlighed d. 01/10-07. Min kæreste har fået arbejde 2 1/2 time væk herfra og vi syntes derfor vi vil flytte.
   problemet er så samtidig at vores lejlighed er i utrolig dårlig stand.
   Der har været problemer med varmen og vandet. Vi har fundet ud af at der er svamp i lejligheden, det er udlejer klar over da han har sat træplader op på væggen, der hvor svampen er.
   Vi havde en elektriker oppe for at se på strømmen da vi fik strøm hver gang vi brugte vand , Skal vi betale regningen for det?
   Lejligheden er i samme stand som den var da vi flyttede ind, kan han forlange noget af det indbetalte indskud?

   Udlejer skrev lejligheden til at være 85 kvm, men vores sagsbehandler i Boligsikring siger den er 105 . er det lovligt at undvige på den måde?

   Vi giver 4500 i måneden og det hele er el, ingen fjernvarme, Er det for meget ?

   Venlig Hilsen Fam. Jensen .

  • #9332
   Anonym
   Gæst

   Jeg svarer på jeres spørgsmål i omvendt rækkefølge:
   Spørgsmål: “Vi giver 4500 i måneden og det hele er el, ingen fjernvarme, Er det for meget ?”
   Svar: Se opslaget om huslejens størrelse:
   http://www.dklf.dk/rettigheder/_rettigheder/Huslejens_stoerrelse.htm

   Spørgsmål: “Udlejer skrev lejligheden til at være 85 kvm, men vores sagsbehandler i Boligsikring siger den er 105 . er det lovligt at undvige på den måde?”
   Svar: Det har reelt ingen retslig betydning hvad udlejer angiver i kontrakten som lejlighedens areal. Det er nemlig altid det korrekt beregnede areal der gælder. Se opslaget om arealberegning:
   http://www.dklf.dk/rettigheder/_rettigheder/0000005f.htm

   Sprøgsmål: “Lejligheden er i samme stand som den var da vi flyttede ind, kan han forlange noget af det indbetalte indskud?”
   Svar: Nej, ikke hvis I kan bevise at det forholder sig sådan. Se opslaget om fraflytningsafregning:
   http://www.dklf.dk/rettigheder/_rettigheder/000000ce.htm

   Spørgsmål: “Vi havde en elektriker oppe for at se på strømmen da vi fik strøm hver gang vi brugte vand , Skal vi betale regningen for det?”
   Svar: Det er et åbent spørgsmål, hvor svaret afhænger af rigtig meange detaljer, men udfra jeres beskrivelse af situationen vil det nok være en god idé at indbringe spørgsmålet for huslejenævnet. Se opslag om huslejenævn:
   http://www.dklf.dk/rettigheder/_rettigheder/0000000d.htm

   Med hensyn til den generelt dårlige stand, og problemerne med svamp, er dette noget I kan overveje at køre huslejenævnssag om for at nedsat huslejen for den tid I trods alt har boet der og betalt husleje. Herudover kan forholdene evt. anbvendes som begrundelse for at I kan komme hurtigt ud af lejemålet gennem ophævelse. Se opslaget herom:
   http://www.dklf.dk/rettigheder/_rettigheder/0000002e.htm

   Under alle omstændigheder vil jeg kraftigt anbefale jer at opsøge videre assistance i en lokal lejerforening: http://www.dklf.dk/DL/LFindex.htm

   Med venlig hilsen
   Henrik Stougaard

Viser 1 svartråd

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.